Wad wandelen met Pat

Wad wandelen met Pat


Ik loop kleinschalige tochten, die onafhankelijk van het deelnemersaantal gegarandeerd doorgaan (tenzij bij onweer of andere overmacht).

De tochten zijn educatief en geven een beeld van het leven in, naast en op het wad.

We beleven de rust van het wad en ervaren met alle zintuigen  wat het wad nou eigenlijk is: de Waddenzee als een broedkamer voor vissen. We zien garnaaltjes, zeesterren, wadpieren, oesters, kokkels en natuurlijk (als het meezit) ook zeehonden.

Het duo dorp Paesens-Moddergat is van oudsher een vissersdorp. Tijdens de tocht wordt verteld hoe het er vroeger aan toe ging en hoe de visserij nog steeds in het dorpsleven is verweven.


De geur van de zee, de vergezichten naar Schiermonnikoog, Ameland en de Noordzee maken het wadwandelen een unieke ervaring, die een diepe indruk kan achterlaten.

Ook kinderen vinden het geweldig op het wad. Een beetje spannend in het begin, maar al snel neemt de nieuwsgierigheid het over.

Er zijn 2 soorten tochten:

Tocht 1.

Speciaal voor kinderen. We zoeken naar wadbewoners en bekijken hoe alle diertjes eruit zien. We proberen ze te vangen en onder een vergrootglas te bekijken. Deze tocht gaat minder om de loopafstand, maar blijft toch zeker echt wadlopen met een nadruk op de natuurbeleving.

Tocht 2.

We verkennen het wad voor de kust van Paesens/Moddergat, waarbij we door geulen naar het thuisland van de zeehonden lopen. Deze tocht is haalbaar voor een ieder die gezond is. De geulen zijn niet hoger dan kniehoogte.
Benodigdheden: gympen, of linnen basketbalschoenen.

Wad wandelen

PLAATS

Moddergat

TELEFOON

+31(6)29406748

MAIL

patriciatenthof@gmail.com

Openingstijden

ZONDAG t/m DINSDAG

Kosten: 10 euro pp

DINSDAG en WOENSDAG

Deze tochten lopen via museum "'t Fiskershúske" te Moddergat en zijn te reserveren via telefoon: 0519-589454.


Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin